Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] jak zaczac grac z botem

poker#16#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatku zaznacze ze tut jest dla kompletnie zielonych, a nie dla starych wyjadaczy ktorzy juz dawno znaja wszystkie opisane tu sposoby:)

Zaczynajac gre po 1sze rejstrujemy sie z linka: http://www.darkorbit.pl/big/?aid=3047 co daje nam odrazu bigboja, 3 flaxy 2 miechy premki i10 dzialek mp1 ( pamietam sam ze jak 1szy raz w do gralem dojscie do tego wyposarzenia zajelo sporo czasu).

I teraz robimy wszystkie osiagniecia( zajmuje to max pol h).

W miedzyczasie powinnismy sie przezucic na statek nostromo za 100 tys( spokojnie sie uzbiera) gdyz na nim sie szybciej drony expia niz na bb, szybciej sie go naprawia i jest szybszy, oraz mniej punktowany niz bb za zestrzelenie, ktore sa wyjatkowo latwym celem lub licytowac loenova( czasami mozna trafic naprawde tanio, ja raz za 500 kred wygralem)

gdy juz mamy nostromo lub leonova, 2 rzecza ktora trzeba kupic jest robot rep3, bo na poczatku czesto beda nas ubijac.

kolejne dodatki jakie musimy miec to w takiej kolejnosci jak podaje: rozszerzenie slotow, cpu amunicyjne i rakietowe oraz podwajacz szybkosci strzelania rakiet. reszta juz z czasem sie zakupi

puszczamy naszego bota na x2 na lordakie i streunery i ewentualnie bonus boxy jak ktos nie ma captchy( na poczatku pewnie nie bedzie ale po kilkuset boxach zazwyczaj sie pojawia)

zostawiamy naszego bota niech lata do momentu az nasze drony beda mialy przynajmniej 5 lvl i wtedy je sprzedajemy kazdy po 1mln a za uzyskane pieniadze kupujemy kolejne( max 5)

gdy juz mamy te 5 dronow expimy je na 6 lvl i sprzedajemy kazdy po 2 mln ( na leonovie czas wyexpienia tych dronow to ok 1,5 h)

caly czas jesli nie mamy leonova trzeba sie postarac zdobyc go jak najszybciej bo na nim najszybciej drony sie expia.

gdy juz mamy leonova oraz 5 flaxow i wyszlismy juz w miare na prosta, to za zarobione z expienia dronow kredki licytujemy najpierw oslonki, a potem lasery, za zarobione w miedzyczasie uri polecam kupowac napedy najlepsze, lub jak kto woli licytowac na handlu,

kolejnosc w jakiej bedziemy wyposarzac nasz statek tez jest wazna wiec tak:

najpierw staramy sie miec full b02 na statku i dronach na obu konfach oraz full speed, a potem dopiero licytowac lasery lf3. dlaczego? otoz tak na alieny na mapie x2 bedziemy uzywac ammo x1 oraz rakiety plt 2026 i to wystarczy zeby miec tam kazdego aliena nie bossa na hita( majac 1lf3 i 1 lf2 z osiagniec i same mp1 na statku) a reszta to oslony i napedy zeby szybko zwiac w razie czego

majac juz takie wyposarzenie jak : leonov cpu slotow podwajacz szybkosci strzalu rakiet orac cpu amunicyjny i rakietowy no i 5 dronow flax bedziemy zarabiac ok 1000-1500 uri na 1 h tylko bijac alieny( z boxami razem moze troche wiecej), co ok 1,5 h( albo rzadziej, zalezy kto ile ma czasu zeby to kontrolowac i sprzedawac drony) bedziemy mieli 7 mln kredytow z expienia dronow, no i powazanie exp itp

a teraz co do licytacji to ja zazwyczaj obstawiam sobie na pl3 tak:

lf3 i b02 od 30 do 40 mln i 9 na 10 aukcji wygrywam

a na napedy najlepsze ok 6 mln i jeszcze nie zdarzylo mi sie przegrac

no i oczywiscie licytujemy reszte dodatkow ktorych jeszcze nie mamy. wiekszosc mozna zazwyczaj spokojnie wygrac za max 500 tys, te drozsze to: kompresor cargo, wyrzutnia rakiet, cdd, najwieksze powiekszenie slotow, wszystkie extrasy, cpu skokowe, niewidki

a takie dodatki jak cpu naprawcze dronow roboty naprawiajace cpu aminicyjne i rakietowa, powiekszenia skladu ammo, auto rakiety,zazwyczaj nie przekraczaja 100 tys

mowa o pl3 oczywiscie

i tym sposobem dazymy do tego zeby miecnajpierw komplet laserow lf3, napedow +10 oraz oslon b02 na wyposarzenie vegi lub golca jak kto woli, a potem licytowac irysy( 2-3 pierwsze polecam kupic za uri) potem licytowac za kwoty 100-200 mln a puzniej rozwijac profil pilota . mysle ze wtedy potrzeba by niecaly miesiac solidnej gry zeby miec fe i to calkiem niezle

sorry jesli cos bedzie niejasnego, ale pisalem to troche na szybko, mimo to mysle ze pokapujecie sie o co kaman. jakby byly pytania walcie smialo

Opublikowano

to nie jest tut dla zaawansowanych tylko dla poczatkujacych, ktorzy maja srednie pojecie o grze i to tylko dla nich ma byc przydatne raczej,a ze tobie sie nie przyda to malo mnie obchodzi akurat:)

Opublikowano

nie przydatne. najpierw trzeba jeszcze wykupic bota. kazdy newbie po dniu grania bedzie wiedzial co jest wazne. zreszta nie ma slowa o skylabie. i pelno bledow

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

A ja zrobilem, tak, ze kurwa nie wbijalem lvl tylko latalem vega z 8 irkami i 20 lf-3 po 1-1, mialem 1 lvl, a,b,g,z zlozona w 2 meichy gry

Opublikowano

hehe no tez tak kiedys robilem;d to jest dobre jak sie nie chce nic robic ;d tylko zbierasz na vege fs i zostawiasz kompa na jak najdluzej;d a mogles ja na bitewne puscic;d tam po 4-5 tys uri na 1 h leci;d a na normalnych max 3 i to przy wielkim farcie

Opublikowano

to ma byc nowe dla pocztkujacych . dla tych ktorych stycznosc z gra jest prawie zerowa. reszta nawet nie ma co czytac bo to strata czasu

Opublikowano

Jak dla poczatkujacych to bardzo dobre , i odwalcie sie juz od niego , przeciez napisal ze dla poczatkujacych. LIKE

POMOGŁEM? DAJ "Lubie To"

1375957758-U101704.png

Opublikowano

Najlepiej znaleźć jakiegoś bota mocnego, (PBDO Bot, IBot, albo KBot), ściągnąć WP i skrypty (na niewidki, na wrogów na minimapce oraz na boxy). Teraz konfigurujemy WP, włączamy bota na 2-2 na lordakie i strudelki, kupujemy noska, zbieramy, zbieramy, kupujemy leona i puszczamy bota na nasze x-4... Bot wali siby, WP zbiera boxy, czego wiecej od życia chcieć :D tylko trzeba uważać na policyjne boxy i na darkorbitową policję w formie graczy, którzy latają godzinami po mapach i szukają botów :ninja:

Skąd wziąć bota?!

Opublikowano

Najlepiej znaleźć jakiegoś bota mocnego, (PBDO Bot, IBot, albo KBot), ściągnąć WP i skrypty (na niewidki, na wrogów na minimapce oraz na boxy). Teraz konfigurujemy WP, włączamy bota na 2-2 na lordakie i strudelki, kupujemy noska, zbieramy, zbieramy, kupujemy leona i puszczamy bota na nasze x-4... Bot wali siby, WP zbiera boxy, czego wiecej od życia chcieć :D tylko trzeba uważać na policyjne boxy i na darkorbitową policję w formie graczy, którzy latają godzinami po mapach i szukają botów :ninja:

Skąd wziąć bota?!

kbot jest na kilka dni darmowy więc możesz używać

kbotik.com

Opublikowano

kbot jest na kilka dni darmowy więc możesz używać

kbotik.com

Wiem, ale jak o próbuję uruchomić, wpisuje wszystko, wybieram serwer, wklejam licencje z kbotika i mi sie na licencja ładuje w nieskonczonosc... poza tym 24h to za mało, żeby się dobrze rozwinąć.

Opublikowano

@up Ten problem masz nie tylko ty, mi pomógł format..

@up2 Nie powiedziałbym że każdy początkujący wie jak bocić, ale i tak jak się boci to najlepiej na boxsy, a zwłaszcza przy małym lvl, na początku nie jest nam potrzebny exp, lepiej zbierać boxsy na x-1, tam nigdy się nie ginie;) Tut nawet może być, ale ja bym powiedzaiał, że to jest bardziej tut jak grać bez botów :)

Opublikowano

@up

format czego? dysku? bo ja mam 11 lat, a adminem kompa jest mój tata... poza tym komp ma 5 lat, a tate gówno obchodzi ile komp ma jeszcze miejsca na dysku, a jak już sie skapnie, ze bardzo mało to postanawia zainstalować jakiś odkurzacz ktory wazy pół giga... potem wlacza ten 'odkurzacz', przez kilka godzin nie ma opcji korzystania z kompa, potem odkurzacz proponuje poodkurzanie kompa, ale tata stwierdza, ze mu odkurzacz wtrząchnie to, co mu jest potrzebne... wniosek wychodzi taki:

-przez 10 godzin nie można grać

-jest 1/2 giga wiecej zajetego i 1/2 giga mniej wolnego miejsca

-a komp jak był wolny tak jest wolny i taki pewnie bedzie...

Opublikowano

Wiem, ale jak o próbuję uruchomić, wpisuje wszystko, wybieram serwer, wklejam licencje z kbotika i mi sie na licencja ładuje w nieskonczonosc... poza tym 24h to za mało, żeby się dobrze rozwinąć.

Prawidłową odpowiedź masz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/546169-pytanie-kbot-trial/

wystarczy poszukać:D

bo gdzie niewejdę w coś o KBocie tam wszędzie ten sam problem...

trochę zjechać na dół i poszukać to nie boli:)

PL2 VRU

Opublikowano

Jestem totalny żółtodziób w tą grę i mam pytanko:

"

puszczamy naszego bota na x2 na lordakie i streunery i ewentualnie bonus boxy jak ktos nie ma captchy" <---jakiego bota?

:)

Pozdrawiam.

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

Opublikowano

nic nowego...

w dodatku tutaj powinien być jeden jedyny podpunkt:

"1. Gdybś zaczynał 4 lata temu i grał systematycznie to byś miał szanse ale teraz to już metin jest lepszy od tej gównianej gry"

PS tak dla jasności - w metina nigdy nie gralem i nie zamierzam

Opublikowano

Jak zarobić Uri na to wszystko?^^

10       50      100    150       200      250      300       350      370      400

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

yyy no sam nie uzywam bota ale chyba ustawiasz sobie bota na co chcesz, z skrzynek masz urke, z lorkadii masz urke, a jak masz dobry statek to ubijajac graczy na mapach pvp

1331904441-U471369.png

26764847183445389140.png

Jeśli pomogłem - daj Like, jeśli nie - pisz na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...